Fernan Gonzalez av Castilla
-0970

       
f
Gonzalo Fernandéz av Castilla.
 
Gift Sancha av Navarra. Prinsesse.
Født omkring 910.
Garcia I Fernandéz av Castilla. Greve.
Født 938 i Burgos.
Død 995.
Urraca av Castilla. Grevinne.
Død 965 i Covarrubias.

Biografi - Biography

Greve.
Død 970.

Greve av Castilla 923 - 970.

Fernan Gonzales var den første greve av Castilla, den mest berømte av sitt fyrstehus. Tradisjonen holder ham for å være en etterkommer til dommeren Nunio Rasura og sønn til greve Gonzalo Nuniéz. Det er riktig at han nedstammet fra de gamle dommere av Castilla, men nyere undersøkelser viser at hans far var Gonzalo Fernandèz. Sagnet om at han var hyrde hos maurerne er neppe korrekt.

Castillaslekten var grever av Castilla fra 923 til 1026. Etter at slekten døde ut ble Castilla kongedømme i union med Navarra og senere med Leon.

I 904 deltok han i slaget ved San Quirce og stiftet samme sted et kloster. I 923 forekommer han som greve av Burgos, etter kongens ordre. I 927 kaller han seg greve av Castilla og i 931 greve av Castilla og Alava. Alliert med Ramiro II av Leon vant han en seier over kaliffen av Córdova, Abd-er-Rahman III ved Osma i 933 eller 934. I 935 antok han titelen greve av hele Castilla. I 934, 938 og 939 vant de et annet slag ved Simancas, hvor maurerne skal ha tapt 80.ooo mann. Muselmennene led et tredje nederlag ved Dazio.

Fernan søkte nå å gjøre seg uavhengig av kongeriket Leon, og allierte seg med Ramiros motstandere. Han ble tatt til fange, men oppnådde tilgivelse, og ga sin datter Urraca til Ramiros sønn Ordogno III.

I 940 anla han Sepulveda.

Han ble bisatt i klosteret i Arlanza, men er i nyere tid overført til Colegiata de Covarrubias. 1

 

  1. Enciclopedia universal illustrada Evropo-Americana. Mogens Bugge: Våre forfedre, nr. 941. Bent og Vidar Billing Hansen: Rosensverdslektens forfedre, side 35.

Personregister Etternavnsregister Stedsregister
Person Index Family Name Index Geographical Index

Om du har kommet til denne siden uten at det er en oversiktsramme til venstre,
vennligst TRYKK HER for å komme til min hovedside.

If you have entered this page without a Menu Bar Frame on the left of the screen,
please PRESS HERE to get to my main page.

Produsert av DISGEN versjon 8.1e 2009-10-17