Gonzalo Fernández av Castilla
0870?-0935?
Greve.

>
       
   

Gonzalo Fernández av Castilla. Født omkring 870. Død omkring 935. Greve.
Gift .
Fernan Gonzalez av Castilla. Greve.
Født omkring 910.
Død 970.

Biografi - Biography

Greve.
Født omkring 870.
Død omkring 935.

    Gonzalo Fernandéz forekommer i forskjellige diplomer og skrifter fra 899 til 919. Han nedstammer fra dommeren Nuño Rasura.

    Gonzalo Fernandéz var, etter nyere undersøkelser, far til Fernan Gonzalez. 1

    Fra tysk Wikipedia (oversatt):
  «Gonzalo Fernández (* ca. 870, † ca. 935) var greve av Burgos (ca. 899-915) og av Castilla (ca. 909-915). Han var far til Fernán González, grunnleggeren av grevskapet Castilla, stort sett uavhengig av kongeriket León. Han blir også noen ganger referert til som Gonzalo Fernández de Lara,

    Bare få livsdata er kjent om Gonzálo Fernández: I en bekjentgjørelse ved grunnlegningen av klostret San Pedro de Cardeña fra år 899 blir han for første gang nevnt som "Greve av Burgos" (Comite Gundissalbo Fernandiz in Uurgus); Dernest ser det ut til at han har satt sete i Lara (i dag Lara de los Infantes), omtrent 45 km sør for Burgos. Han utøkte deretter suksessivt herredømmet fra Espinosa de los Monteros og Escalada nord for Burgos til Río Arlanza. Han omtales neste gang i 912, han - sammen med sine alierte - Gonzalo Téllez og Munio Núñez - ble utnevnt av den leonesiske kong García I som en av de tre anførerne ved "repoblación" av tidligere islams områder nord for Río Duero.»

    "
Kart over utviklingen av "Reconquista" på den iberiske halvøya fra år 914 til 1492 (Wikipedia).

  «Repoblación var et spansk begrep for gjenbefolkning av erobrede områder på den iberiske halvøya som en del av middelalderens "Reconquista" (Gjenerobring [fra arabisk styre].

    Han konsentrerte seg om byene Clunia, San Esteban de Gormaz og Burgos og om festningen Haza sør for Duero. Gonzálo Fernández nevnes igjen i dokumenter fra arene 914 og 915 som "Greve av Castilla" og "Greve av Burgos"; Deretter ser det ut til at han har flyttet til det kongelige hoffet i Leon. I årene mellom 924 og 930 dukker en "Gundisalvus comes" opp flere ganger ved det kongelige hoffet i Navarra - om dette dreier seg om Gonzalo Fernández er uklart. Den siste omtalen av en Gundisalvus Fredinandiz er i året 932.

    Etter hans død ble hans levninger sannsynligvis gravlagt i klosteret San Pedro de Arlanza.

    Med sin hustru, Muniadona, hadde han to barn:
Ramiro González († 936 i kamp mot maurene)
Fernán González († 970), første uavhengige greve av Castilla » 2

 

  1. Enciclopedia universal illustrada Evropo-Americana. Mogens Bugge: Våre forfedre, nr. 942. Bent og Vidar Billing Hansen: Rosensverdslektens forfedre, side 35.
  2. Wikipedia.

Personregister Etternavnsregister Stedsregister
Person Index Family Name Index Geographical Index
Produsert av DISGEN versjon 8.1e 2022-09-26