??? Konradsdatter? av Schwaben

Fyrstinne.

>
ff
Udo I av Wetterau. Født omkring 900. Død 12.12.949. Greve.
fm
Cunegonda av Vermandois. Død 943. Grevinne.
   
f
Konrad I av Schwaben. Født mellom 915 og 920. Død 20.08.997. Hertug.
 
Gift etter 1012 Vladimir I Svjatoslavich den Hellige av Kiev. Storfyrste.
Født omkring 958.
Død 15.07.1015.
Maria Dobroniega av Kiev. Hertuginne.
Født etter 1012.
Død 1087.

Biografi - Biography

Fyrstinne.

Levde 1015.
    Der er ikke kjent hvem som var mor til Maria Dobroniega, men det er trolig at Vladimir giftet seg med henne etter at hans 6(?) hustru, Anna Porphyrogeneta døde omkring1011
    Følgende fra engelsk Wikipedia indikerer at hun kan ha vært datter til greve Kuno av Öhningen – senere hertug Konrad I av Schwaben – og et barnebarn til til Otto den Store, muligens Rechlinda Otona [Regelindis].

    Fra engelsk Wikipedia (oversatt):
  «Vladimir I hadde giftet seg sju ganger og hadde mange barn, legitime og uekte. Det er kjent at Anna Porphyrogeneta, hans sjette hustru, døde 4 år før Vladimir. Kronikøren Thietmar av Merseburg, som skrev fra samtidige kilder, nevner at Boleslaw I av Polen fanget Vladimir I's enke under hans raid mot Kiev i 1018.
    Historikerne visste lenge ikke noe om identiteten til denne hustru. Emigranthistorikeren Nicholas Baumgarten pekte imidlertid på den kontroversielle informasjonen i "Genealogia Welforum" og "Historia Welforum Weingartensis" om at en datter til greve Kuno av Öhningen (den fremtidige hertug Konrad I av Schwaben) giftet seg med "Rex Rugorum" (Kongen av Rus).
    Moren skulle være "filia Ottonis Magni imperatoris" (Otto den Stores datter), muligens Rechlinda Otona [Regelindis], av noen hevdet å være en uekte og av andre en legitim datter fra hans første ekteskap med Edith av England.
    Baumgarten tolket dette som et bevis på at hun var Vladimir I's siste hustru og at hun muligens var Marias mor.» 1

 

  1. Wikipedia.

Personregister Etternavnsregister Stedsregister
Person Index Family Name Index Geographical Index
Produsert av DISGEN versjon 8.1e 2022-09-26