Konstantin Diogenes
-1073
Militær sjef.

>
ff
Konstantin Diogenes. Død 1032. Patrikios, strategos autokrator.
     
f
Romanos IV Diogenes. Født omkring 1030. Død 1072. Bysantisk keiser.
 

Konstantin Diogenes. Død 1073. Militær sjef.
Gift Theodora Komnene. Født omkring 1054.
Anna Diogenissa. Storprinsesse-konsort.
Født før 1075.
Død omkring 1145.

Biografi - Biography

Militær sjef.
Død 1073.

    Fra engelsk Wikipedia (oversatt):
  «Konstantin Diogenes († 1073) var en av sønnene til den bysantinske keiseren Romanos IV Diogenes (regjerte 1068-1071).
    Han var sønn til Romanos i hans første ekteskap med en navnløse hustru, en datter til Alusian av Bulgaria. Han ble ekskludert fra arvefølgen da hans far giftet seg med keiserinnen og enkefruen Eudokia Makrembolitissa i 1068. Konstantin ble oppkalt etter sin farfar, general Konstantin Diogenes († 1032).

    Den daværende "kouropalatissa" (hustru til ansvarlig for palasset, en av de høyeste titlene i Bysants), Anna Dalassene (senere, keiserens regent) – hustru til den avdøde keiseren Isaac I Komnenos' bror – foraktet keiserfamilien Doukas. I følge Anna Dalassenes oppfatning hadde Doukas-mennene overtatt den keiserlige verdigheten ved å lure keiser Isaac til å trekke seg og hennes mann, kouropalates" Johannen Komnenos, til å avslå tronen. Anna Dalassene forventet at Doukas-mennene skulle lede landet til militære problemer

    Følgelig planla hun sammen med Romanos IV Diogenes og andre å skyve den mindreårige Mikael VII Doukas til side. Romanos Diogenes mottok den keiserlige tronen, men måtte gifte seg med keiserinne-enkefruen Eudokia Makrembolitissa.
    Som et signal om styrke fra de allierte støttespillerne og Romanos IV ble ekteskapet til Konstantin Diogenes arrangert. Keiser Romanos' sønn mottok datteren til kouropalates Johannes Komnenos og kouropalatissa Anna Dalassene som sin brud. Ekteskapet var et av signalene fra anti-Doukasleiren. Han ble gift med Theodora Komnene, søster til den senere keiseren Alexios I Komnenos (regjerte 1081-1118) under farens regjeringstid.
    Deres datter, Anna Diogenissa, ble konsort i Serbia i ekteskapet med Uroš I av Serbia.

    Konstantin falt i kamp i 1073. En eventyrer utga seg for å være ham på 1090-tallet, og invaderte det bysantinske riket med Cuman-hjelp i 1095.» 1

 

  1. Wikipedia.

Personregister Etternavnsregister Stedsregister
Person Index Family Name Index Geographical Index
Produsert av DISGEN versjon 8.1e 2022-09-26