Athanasius av Napoli
-0898
Biskop, hertug.

>
ff
Sergius I av Napoli. Død 864. Hertug.
fm
Drusa av Napoli. Hertuginne.
   
f
Gregorius III av Napoli. Død 870. Hertug.
 

Athanasius av Napoli. Død 898. Biskop, hertug.
Gift .
Gemma av Napoli. Fyrstinne.
Født mellom 890 og 895.
Død etter 10.07.961.

Biografi - Biography

Biskop, hertug.
Død 898.

    Fra engelsk Wikipedia (oversatt):
  «Athanasius († 898) var biskop (som Athanasius II) og hertug av Napoli fra 878 til hans død. Han var sønn til Gregorius III († 970) og bror til Sergius II, som han blindet og avsatte for å kunne gripe tronen mens han fortsatt var biskop.

    Til å begynne med ble Athanasius' usurpasjon støttet økonomisk av pave Johannes VIII, som ønsket å bryte det napolitanske vennskapet med sarasenerne.

    I 879 ekskommuniserte Johannes Athanasius da sistnevnte ennå ikke hadde brutt med muslimene. I stedet involverte han seg i krigene om Capuas trone. Han bisto Atenulf mot sine brødre og søskenbarn. Med bysantinske tropper beleiret han selv Capua. Fra ca. 881 regjerte han selv Capua, teknisk sett som en vasall av prins Guaimar I av Salerno. Han og Guaimar kjempet en villrådig krig mens Gualmar var opptatt av trusselen fra sarasenerne, noe som Athanasius ignorerte. I 886 allierte Athanasius, som var løst fra ekskommunikasjonen, seg med sarasenerne igjen og mottok en trussel fra pave Stephen V om en blokade av Napoli.

    I 887 ble Atenulf installert som hertug i Capua. I 888 hadde Athanasius og Atenulf en konflikt om regionen "Liburnia" og gikk i krig. De kjempet en ubesluttsom kamp ved S. Carzio på Clanio.

    I 895 oppmuntret Athanasius et opprør fra den napolitanske befolkningen i byen Salerno. Guaimars unge sønn, Guaimar II, slo det ned.

    Innenriks økte Athanasius Napolis makt og prestisje. Han var en hellenofil som arbeidet med å bevare mange greske manuskripter og opprettholde gode forbindelser med Byzantium.

    Han hadde en datter, Gemma, som giftet seg med Landulf I av Benevento, sønn til sin tidligere allierte Atenulf. Han ble etterfulgt som hertug av nevøen Gregor IV og som biskop av broren Stephen.» 1

 

  1. Wikipedia.

Personregister Etternavnsregister Stedsregister
Person Index Family Name Index Geographical Index
Produsert av DISGEN versjon 8.1e 2022-09-26