Gilbert av Burgund
0900?-0956
Greve.

>
       
   

Gilbert av Burgund. Født omkring 900. Død 956. Greve.
Gift Ermengard av Burgund. Grevinne.
Adelheid av Burgund. Død omkring 974.

Biografi - Biography

Greve.
Født omkring 900.
Død 956.

    Fra tysk Wikipedia (oversatt):
  «Gilbert, også Giselbert, (* ca. 900; † 8/16. april 956 i Paris) (Vergy-familien), var greve av Chalon, Autun, Auxerre og Troyes og fra 952 til 956 hertug av Burgund.
    Han var sønn til Manasses I († 918), greve av Chalon og Dijon og hans hustru Irmengard (Ermengard), som sannsynligvis var datter titl kong Boso av Wien i hans andre ekteskap med Ermengarde av Italia.

    Gilbert far var en lojal tilhenger av hertug Richard "der Gerichtsherr". Han ble Richards svigersønn gjennom ekteskapet med hans datter Ermengard.

    Etter at Gilberts svoger, Hugo den Svarte ,døde barnløs i 952, overtok Gilbert grevskapene Autun (så tidlig som i 941/942) og Troyes. Imidlertid fikk ikke Gilbert noen offisiell godkjennelse som hertug av kongene Ludwig IV og Lothar, snarere lå hertugens verdighet hos robertinen Hugo Magnus, som han måtte anerkjenne som sin lensherre. Giselbert hadde bare tittelen "princeps Burgundionum".

    For å avslutte konflikten med Robertinerne giftet Giselbert i 955 bort sin eldre datter Liutgard med Hugos sønn Otto av Burgund, som etterfulgte Giselbert i Autun og overtok all suverenitet over Burgund året etter. Grevskapet Troyes ga Giselbert til sin andre datter Adelheid som medgift i ekteskapet med Robert von Vermandois, noe som dannet grunnlaget for grevskapet Champagne.

    Gilbert var gift med Ermengard (Irmgard) av Burgund, datter til hertug Richard "der Gerichtsherr" og søster til hertug Hugo den Svarte, som han antagelig hadde to døtre med.»

 
Personregister Etternavnsregister Stedsregister
Person Index Family Name Index Geographical Index
Produsert av DISGEN versjon 8.1e 2022-08-05