Ingelger av Auxerre
0840?-0886?
Visegreve.

>
       
   

Ingelger av Auxerre. Født omkring 840. Død omkring 886. Visegreve.
Gift .
Fulko I den Røde av Anjou. Greve.
Født omkring 865.
Død mellom 31.08.941 og 01.05.942.

Biografi - Biography

Visegreve.
Født omkring 840.
Død omkring 886.

    Ingelger var far til Fulko I som var greve av Anjou. Han var selv ikke greve av Anjou.

    Det går mange sagn om ham og en hustru ved navn Adele, men noe sikkert om dette vet man ikke.

    Ifølge «Dictionaire de Biographie Française» av J. Bateau var han gift med Adele, arving til Gâtinais. Med henne fikk han Auxerre og Orleans. Hennes far skal ha vært Tertulle, sønn til en røver, jeger eller bonde. Han skal av Karl «den Skallede» ha fått et embete i Gâtinais. 1

    Fra tysk Wikipedia (oversatt):
  «Ingelger (latin: Ingelgerius) (* ca. 840 - † 886), var visegreve av Angers ca. 880. Han er stamfar til det første huset Anjou.

    Ingelger omtales ikke i noen samtidige kilder. Han nevnes bare i et dokument i 929 fra greve Fulko den Røde som hans far ("Ingelgerio genitore meo ...")
    I "Gesta Consulum Andegavorum" skrevet av Jean de Marmoutier på 1100-tallet, navngis en viss "Tertullus nobilem dux" som far og "Petronillam" som mor til Ingelger. En krønike fra Saint-Martin de Tours skrevet litt senere beskriver ham som en nevø til Hugo Abbas.
    I følge "Historia Comitum Andegavorum" ble Ingelger innsatt som visegreve i Orléans av den vest-frankiske kong Ludvg II den Stammende og betrodd forsvaret av Tours mot normannerne. Kongen skjenket ham også en del av Anjou.

    Hans hustru var Aelindis/Adelais i følge "Gesta Consulum Andegavorum", en niese til biskopene Adalhard av Tours og Raino av Angers.

Deres sønn, Fulco av Anjou († 941, var den første greven av Anjou. 2

 

  1. J. Bateau: Dictionaire de Biographie Française. Mogens Bugge: Våre forfedre, nr. 861. Bent og Vidar Billing Hansen: Rosensverdslektens forfedre, side 13.
  2. Wikipedia.

Personregister Etternavnsregister Stedsregister
Person Index Family Name Index Geographical Index
Produsert av DISGEN versjon 8.1e 2022-09-26