Vilhelm II Talvas av Bellême
-1050
Greve.

>
ff
Yves av Bellême. Død omkring 1005. Seigneur.
     
f
Vilhelm I av Bellème. Født mellom 960 og 965. Død 1028. Greve.
 
Gift .
Mabile Talvas av Bellême. Grevinne.
Død 02.12.1079 ved Bures-sur-Dines.

Biografi - Biography

Greve.
Død 1050.

Levde 1013.
    Vilhelm (Guillaume) var herre av Alençon slott og greve av Bellème. Han har ofte blitt forvekslet med sin far.

    Han skal ha vært en ung mann i tiden omkring 1013 eller tidligere.

    Vilhelm ble fratatt Alençon av Gotfred Martel og senere av hans sønn Arnold.

    Han var gift med Hildiburg som skal være mor til Mabel. 1

    "
Utvidelsen av Seigneurie Bellême omkring 1050 (Osbern - J. Decaens og G. Louise). (Wikipedia).

    Fra tysk Wikipedia (oversatt):
  «Vilhelm (Guillaume) II Talvas (* ca. 995 - † 1052 ved slottet Domfront) fra huset til Bellême var herre over Bellême og Alençon.
    I følge Orderic Vitalis betyr hans kallenavn Talvas skjold, antagelig en hentydning til hans hardhet eller følelsesløshet som i et skjold.
    Han var sønn til Vilhelm (Guillaume) I av Bellême (* 960/965 - † 1028) og Mathilde av Condé-sur-Noireau.

    Vilhelm II overtok styret i Bellême etter Gauthier de Sordains hadde drept hans bror, Robert I. Robert hadde fått Gauthiers far og brødre hengt etter at han hadde tatt dem til fange i et slag. Hans rykte var at han var en grusom, nådeløs og tyrannisk herre.
    Historikeren Wilhelm von Jumièges berettet at Guillaume fikk sin første hustru, Hildeburg, som han var misfornøyd med, kvalt av to røvere foran hele folket mens hun var på vei til kirken.
    Kort tid senere giftet han seg med Haberge av Beaumont, datter til Raoul V av Beaumont, visegreve av Maine. Ved bryllupet fant en handling sted som han fortsatt er kjent for i dag: Han hadde invitert Vilhelm Giroie, Herren av Montreuil-l'Argillé, Échauffour og Saint-Céneri. Etter å ha underholdt ham i flere dager lot han ham arrestere. Vilhelm Talvas ga ordre om å lemleste gjesten og dro deretter på jakt. Vilhelm Giroie ble deretter blindet foran det forsamlede folket i Alençon, ørene og nesen hans ble kuttet av og han ble kastrert. Vilhelm Giroie overlevde prøvelsen og gikk senere i kloster. Brødrene Vilhelm, Raoul, kalt le Mal Couronné ("feil kronet"), og Robert herjet deretter Vilhelms land og beleiret ham i hans slott.

    Det var hans egen sønn, Arnold, fra hans første ekteskap som klarte å jage ham ut av landet, men Arnoul profiterte ikke lenge på framgangen fordi han selv ble kvalt i sengen – i følge Vilhelm av Jumièges på oppdrag av faren.
    Følgende hendelser er uklare. Det ser ut til at Vilhelm ba greven av Anjou om hjelp, noe han ble lovet. På den annen side gjorde Alençon og Domfront opprør mot hertugen, hvorpå Villiam II av Normandie med suksess startet et felttog for å underlegge seg opprørerne og gjenvinne kontrollen over Bellêmes styre. Ordericus Vitalis berettet at Montgommery-familien brakte Villiam tilbake til makten, og at Roger II av Montgommery som motytelse fikk hans datter Mabile av Bellêmes – nå hans eneste arvings – hånd. Det ser også ut til at hertug Vilhelm krevde dette ekteskapet for å gjenopprette roen ved Normandies sørlige rense og samtidig binde området tettere til seg selv gjennom sin fortrolige Montgommery.

    I ekteskapet med Hildeburge hadde han to barn:
Arnoul, som jaget bort sin far og fratok ham hans gods og rikdom og selv ble myrdet.
Mabile de Bellême, gift med Roger II av Montgommery.

    Hans ekteskap med Haberge av Beaumont var barnløst.

    Han hadde også en illegitim sønn med en ukjent kvinne, Olivier av Mesle, som ble mistenkt for å ha myrdet halvbroren Arnoul.» 2

 

  1. Mogens Bugge: Våre forfedre, nr. 1110. Bent og Vidar Billing Hansen: Rosensverdslektens forfedre, side 72.
  2. Wikipedia.

Personregister Etternavnsregister Stedsregister
Person Index Family Name Index Geographical Index
Produsert av DISGEN versjon 8.1e 2022-09-26