Udo av Lahngau

Greve.

>
       
f
Gebhard av Lahngau. Greve.
 
Gift .
Gebhard I av Lothringen. Hertug.
Født mellom 860 og 868.
Død 22.06.910 i Fritzlar i Hessen.

Biografi - Biography

Greve.

Levde mellom 860 og 879.
    Udo var greve fra 861 til 879.

    Han var muligens gift med en datter til Konrad I av Schwaben (800 - 862) som var bror til Rudolf Welfer. Deres far var greve Welf I av Bayern som døde ca. 824. 1

    "
Delingen av det frankiske riket etter traktaten i Verdun 843. (Wikipedia).

    Fra tysk og engelsk Wikipedia (oversatt):
  «Udo (nevnt fra 860 til 879) var greve i Lahngau.
    Han var sønn til greve Gebhard og dermed medlem av familien Konradiner.
    I et dokument fra år 861 omtales han og hans brødre – Berengar I av Neustria og Waldo, abbed i St. Maximin's i Trier – som "propinqui" (nære slektninger) til Seneschal Adalhard.

    Selv om hans far hadde et godt forhold til kong Ludvig den Tyske, deltok Udo og hans brødre i Karloman av Bayerns konspirasjon i 861 mot kongen som resulterte i at de måtte flykte til Karl den Skallede i Vest-Franken. Kong Ludvig fratok dem embeter og len på Riksdagen i Regensburg, hvorpå de først dro til til deres slektning Adalhard i "Lotharii Regnum", senere Lothringen, inntil en allianse mellom Ludvig og Lothar II tvang brødrene og Adalhard til å forlate Midtriket.
    Da Adalhard var morbror til den vest-frankiske dronning Irmentrud, kunne han eskortere sine slektninger trygt til det vest-frankiske hoffet, hvor de ble utstyrt med gods og len av Karl den Skallede.
    Men i 865 mistet Adalhard og hans slektninger kongens gunst, sannsynligvis på grunn av feilbedømninger i kampen mot normannerne (tysk Wikipedia).
    I følge engelsk Wikipedia hadde Karl den Skallede gitt brødrene ansvaret for vaktholdet over "marsjen" ("marca", grenseland) mot vikingene mens "marsjen" mot bretonerne ble gitt til Robert den Sterke.
    Karls beskyttelse av familien provoserte rorgonidene, den mektigste familien i Neustria, som kontrollerte "ducatus Cenomannicus" (Maine). I 865 allierte de seg med Saloman av Bretagne og angrep brødrene. Karl tok marsjen tilbake for å oppnå fred og ga den til Gauzfrid av Neustria, en rorgonid.
    Det var først Ludvig den Yngre, sønn til Ludvig den Tyske, som tok kontakt med brødrene som hadde flyktet til Vest-Franken og lovet å gjeninnsette dem i embeter og len.
    Ludvig den Tyske døde i 876 og Ludvig den Yngre holdt tilsynelatende løftene sine, da Udo, hans brødre og deres far ble nevnt i stiftelsesbrevet for St. Severus-klosteret i Kettenbach/Gemünden i Westerwald i Øst-Franken i 879, men dette var også siste gang de nevnes.

    Udos sønner var:
Konrad den Eldre († 906), greve i Oberlahngau etc.
Eberhard († 902/903), greve i Niederlahngau.
Gebhard († 910), 903 "Dux regni" i Lothringen.
Rudolf († 908), 892 til 908 biskop av Würzburg.» 2

 

  1. Mogens Bugge: Våre forfedre, nr. 207. Bent og Vidar Billing Hansen: Rosensverdslektens forfedre, side 63.
  2. Wikipedia.

Personregister Etternavnsregister Stedsregister
Person Index Family Name Index Geographical Index
Produsert av DISGEN versjon 8.1e 2022-09-26